När jag var i Stockholm i tre dygn.

I lördags förmiddags tog jag tåget till Stockholm för att tillbringa tre dygn där tillsammans med Emelie. Vi hade två konserter inplanerade: en med Joel Alme och en med Anna Ternheim. Peppen var total! När jag anlände tog vi en öl på Dovas innan vi åkte hem till Emelie och hennes kille. Det snickelisnackades en hel del och framåt kvällen var det dags att göra sig iordning och sedan börja dra sig mot Slaktkyrkan (som jag och Emelie hela tiden döpte om till Slakthuskyrkan men blev tillrättavisade av en sur person i entrén). Vi fick platser längst fram för när vi kom så var det inte särskilt mycket personer där. Vi var således glada och nöjda. Efter att vi hunnit dricka några öl å klev han äntligen på scenen. Fina Joel ❤ Han spelade massvis med låtar från nya albumet och det var så bra! Det var till och med så bra så att vi efter att konserten var slut impulsköpte två biljetter till söndagens spelning också. Det är ändå ett bra betyg på en konsert tycker jag nog.

Efter konserten var vi bjudna hem på inflyttningsfest hos en av Emelies kompisar så då drog vi dit och hängde där ett tag innan vi blev för trötta och åkte hemåt igen. Vaknade på söndag morgon och var otroligt trött och seg, hade nog kunnat sova hela dagen om jag hade kunnat. Men vi drog oss ut på en promenad till en närliggande retroaffär, tog oss en koll där innan vi traskade tillbaka och åt lunch. Efter både frisk luft och mat kände jag mig väldigt mycket piggare och var redo för ännu en konsertkväll. Och vilken kväll! Han var minst lika bra på söndagen som dagen innan så det där impulsköpet kände som ett superbra beslut. Och så var konsertdag 2 av 3 avklarad.

Vaknade på måndagen och bestämde mig för att bege mig in till stan en stund medan Emelie pluggade. Besökte Lagerhaus och köpte en poster samt två krukhållare att ha på väggen och hittade sedan livets glittrigaste tröja på Monki som fick följa med hem. Det var solsken och riktigt mysigt höstväder ute. Traskade runt i lite fler affärer men hittade ingenting speciellt så åkte tillbaka till Emelie igen. Hon pluggade jag och fixade iordning mig. Det finns väl ändå ingenting som är så skönt som att, typ, ha oändligt med tid att fixa iordning sig på? Någon gång på eftermiddagen drog vi hemifrån då vi hade bokat bord på en italiensk restaurang innan spelningen. Jag åt pastakuddar med sparris och någon ost, det var _så_ gott! Sedan var det dags att färdas mot Cirkus där Anna skulle spela. Emelie hade tagit med sig servetter för hon tyckte att det vore bra att ha och jag skrattade lite åt henne men alltså, kan ju säga att det verkligen behövdes. Det var så himla fint och känslosamt och så spelade hon både Shoreline samt Such a lonely soul och då grät jag. Kan nog ha varit årets konsert ändå! Efteråt kände vi oss verkligen inte klara med kvällen så vi drog till Dovas och drack öl och kom hem kanske alldeles för sent för att vara en måndagskväll men vad gör det egentligen? Tre toppenbra dagar i Stockholm helt enkelt!

Gillar

Kommentarer